powital Od jakiegos czasu jestem posiadaczem mimo woli myszy magic fajna, swietna, tylko ze na 27" iMac nie moglem trafic w interesujace mnie miejsce. Wskaznik skakal co jakis czas po pare centymetro, i nie byla to wina podloza, bo zmienialem i probowalem wszystko od drewna po karton i dedykowane podkladki. Wczoraj doszedlem o co chodzi. Zmienilem mysz na zwyka na kablu. Bylo to samo. Zainstalowalem wszystkie updaty itp itd. Problemem jak sie okazalo byl monitor stojacy jakies 30cm od myszy - iyama 22", jak byl podlaczony kablem do przejsciowki mini display - dvi to mysz rwala, jak go rozlaczylem wszystko wracalo do normy. Dzialo sie to rowniez przy wylaczonym monitorze. Niestety do dzis niewiem czy to sprawa tylko jakiegos pola magnetycznego czy moze cos siedzi w sofcie? W kazdym razie ciekawa sprawa, naszczescie narazie 2-gi monitor nie jest potrzebny.
Dołączył(a): 7 gru 2009, o 20:31 Posty: 271 Lokalizacja: Warszawa
A to ciekawy przypadek. Do tej pory słyszałem tylko o tym iż Magic Mouse potrafi rozładować baterie w starszym modelu bezprzewodowej klawiatury ( aluminiowej ). Podobno jest to kwestia sterownika - więc może w Twoim przypadku jest podobnie ?
_________________ Mac Forum MacBook Pro 15" Unibody/2.4GHz/500GB 7200RPM/4GB RAM/OSX6.4
Daniel
Tytuł: Re: magic mouse - monitor - skaczaca mysz
Napisane: 8 sty 2010, o 02:22
Jestem właśnie zainteresowany tą myszą ile bateria trzyma?
Dołączył(a): 7 gru 2009, o 20:31 Posty: 271 Lokalizacja: Warszawa
ponieważ posiadam tylko Mighty Mouse to nie mam porównania ale słyszałem że Magic pracuje na paluszkach krócej niż Mighty - a ta właśnie potrafiła wytrzymać co najmniej 3 miesiące.
_________________ Mac Forum MacBook Pro 15" Unibody/2.4GHz/500GB 7200RPM/4GB RAM/OSX6.4
PePe
Napisane: 11 sty 2010, o 09:49
Używam jej od końca grudnia, na razie baterie spoko - nic sie nie dzieje z zasilaniem. Jak baterie się skończą to dam znać :) Wprawdzie mysz ma własny wyłacznik zasilana z którego korzystam kiedy nie pracuję więc to tez wydłuża życie bateriom. Po zainstalowaniu myszy warto zrobić aktualizację.
sirarturo
Napisane: 26 sty 2010, o 14:22
wczoraj sie bawilem magic'iem kolegi z pracy i z moim zestawem macbook + samsung 2443 dzialala ok. Zeby ja lepiej skonfigurowac trzeba doinstalowac dodatkowe aplikacje i wtedy smiga az milo. Mnie niestety przeszkadza troszka jej zbytnia plaskosc, mam teraz logitecha mx revolution i magic mouse nie ma tak fajnej ergonomii pracy. Niestety jak narazie nie ma zbyt wielu ciekawych myszek laczanych przez bluetooth... moze z czasem logitech cos wyprodukuje bo teraz te 2 myszki zbyt proste sa w mojej ocenie