Witam, jestem nowym użytkownikiem Maca i systemu Mac OS Używam nowego Macbooka Pro z systemem 10.6.
Myślę że na początku będę mało zabierał głos, ponieważ bardziej potrzebuję wiedzy na temat Maca niż sam się mogę nią podzielić, nie mam jeszcze żadnych własnych doświadczeń . Po za tym ze mi się coraz bardziej podoba.
Mam natomiast trochę doświadczeń z Photoshopem , niestety na PC i obróbką zdjęć w RAWach.
Pozdrawiam PePe
MarkBlaze
Tytuł: Re: Powitanie
Napisane: 7 sty 2010, o 02:25
Administrator
Dołączył(a): 7 gru 2009, o 20:31 Posty: 273 Lokalizacja: Warszawa
To chyba będzie dobre miejsce aby każdy mógł się przedstawić i napisać coś o sobie: np czym się zajmuje, od kiedy posiada maczka - czy może jest switcherem i co skłoniło do przesiadki. Oczywiście nie zapominajcie aby pochwalić się tym jakie maczydło posiadacie - może jakieś fotki ? :)
_________________ Mac Forum MacBook Pro 15" Unibody/2.4GHz/500GB 7200RPM/4GB RAM/OSX6.4
maciupek
Napisane: 18 lut 2010, o 23:20
Witajcie! Ja nazywam się Maciej i używam iMaca (mid 2007 24"). Komputery Macintosh to wspaniały sprzęt. Szukałem forum innego od Myapple, tam ludzie są bardzo toksyczni, nieprzyjaźnie nastawieni do innych. Stwórzmy lepsze miejsce.
PePe
Napisane: 19 lut 2010, o 11:40
maciupek napisał(a):
Witajcie! Ja nazywam się Maciej i używam iMaca (mid 2007 24"). Komputery Macintosh to wspaniały sprzęt. Szukałem forum innego od Myapple, tam ludzie są bardzo toksyczni, nieprzyjaźnie nastawieni do innych. Stwórzmy lepsze miejsce.
Witaj Maćku Mam podobne wrażenie - to apropos forum myapple - tym bardziej jako nowy w temacie nie raz dostałem glana :). Tutaj pachnie jeszcze świeżą - farbą i tynki nie obdrapane :) - tylko mało nas , a Ci co są, chyba jakoś zajęci bardzo. Mało sie tu dzieje - miejmy nadzieje że będzie lepiej.
MarkBlaze
Napisane: 21 lut 2010, o 01:21
Administrator
PePe napisał(a):
maciupek napisał(a):
Witaj Maćku Mam podobne wrażenie - to apropos forum myapple - tym bardziej jako nowy w temacie nie raz dostałem glana :). Tutaj pachnie jeszcze świeżą - farbą i tynki nie obdrapane :) - tylko mało nas , a Ci co są, chyba jakoś zajęci bardzo. Mało sie tu dzieje - miejmy nadzieje że będzie lepiej.
Chciałbym żeby to miejsce przetrwało i żeby zaczęli pojawiać się tutaj nowi ludzie z nowymi tematami :)
_________________ Mac Forum MacBook Pro 15" Unibody/2.4GHz/500GB 7200RPM/4GB RAM/OSX6.4
szczottie
Napisane: 2 mar 2010, o 12:39
Dołączył(a): 2 mar 2010, o 12:24 Posty: 25 Lokalizacja: Bielsko-Biała
Witam Wszystkich :)
Uzytkownikiem Mac'a jestem od niedawna ;) Dopiero poznaje wszystkie atuty komputerów od Apple. Mam nadzieje, że będę w stanie udzielać się w ciekawych dyskusjach :)
PePe czy to Ty tworzyles kiedys lakers.probasket.pl? ;)
kiedyś forum było w porządku, byłem na myapple od jego właściwie początku i nie było tak, jak w tej chwili poprostu forum się rozrosło pojawili się nowi użytkownicy, im więcej ludzi tym więcej charakterów i nie zawsze tych eleganckich, wiele osób które na początku się udzielało zrezygnowało z mówienia czegokolwiek, odeszło można by rzec do innych społeczności, szkoda nerwów... Pozdrawiam nowe forum i życzę powodzenia, czysto i przejrzyście póki co :) miejmy nadzieję, że tak będzie dłużej. robert
Jestem Emil. Od grudnia 2008 używam iPhone'a 3G, on pociągnął mnie do przodu i we wrześniu 2009 kupiłem pierwszego maczka - MacBook Pro 13" 2.26. Przywędrował z USA, bo nie stać mnie, żeby płacić tyle pieniędzy w Polsce. No i teraz w grudniu 2009 dostałem iPoda nano 8GB, tego z kamerą.
Dołączył(a): 10 maja 2010, o 18:56 Posty: 110 Lokalizacja: Łazy koło Zawiercia
Witam Szanownych Macuserów!
Moja przygoda z Makami zaczęła się w grudniu 2007 roku, gdy okazyjnie udało mi się dorwać (wtedy to było tanio) iBooka G3 Late 2001. W lutym 2009 r. doszedł PB G4. Dzięki temu nie kupię już PeCeta. Też przyszedłem z MyApple, jednakże już widzę, że na Mac Forum jest przyjemniejsza atmosfera. ___________________ Pozdrawiam, Kuba
_________________ PowerBook G4 17" HR/DL-SD + Wacom Bamboo One iBook G3 Late 2001 Samsung Galaxy Spica iPod mini 1G 8GB
To ja również się przywitam ;) Nazywam się Daniel.
Jak większość najpierw miałem iPoda (nano 3g), potem kupiłem iPod touch 2g, a od około 3-4 miesięcy jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem białego MacBooka unibody.
Na forum trafiłem z reklamy na Moim Jabłuszku i od kilku dni regularnie tutaj bywam (dzisiaj zdecydowałem się zarejestrować i coś napisać)
(tak przy okazji proszę admina o zmianę mi płci na mężczyzna, bo nie widzę tej opcji w panelu użytkownika, a podczas rejestracji nie zauważyłem, że mam zaznaczone kobieta)
_________________ 8814.pl MacBook 13" Unibody White/C2D 2.26GHz/2GB RAM/250GB 5400RPM/OSX 10.6.4 iPod touch 2G + KOSS Porta Pro
earnur
Napisane: 5 lip 2010, o 21:12
Cześć, mam na imię Maciek :)
Podobnie jak EmotiCon swoją przygodę z nadgryzionym jabłkiem zacząłem od kupna w 2008 roku iPhone'a 3G. Od początku tego roku zostałem szczęśliwym posiadaczem MacBook'a Pro 13" Unibody, a pod koniec czerwca tak od niechcenia wziąłem sobie udział w zagranicznym konkursie, w którym można było wygrać iPada. No i... jakoś udało mi się go wygrać - dokładnie wersję 3G 32GB ;) Co prawda jeszcze go nie mam, bo będzie z niemieckiego Apple Store i termin wysyłki wynosi od 7-10 dni roboczych, także w tym tygodniu powinien już być :)
A propo MyApple - używam go dziś tylko już jako serwis newsowy (jeden z wielu).
Mam nadzieję, że przysłużę się pomocą i w razie czego takową otrzymam :)
_________________ iPhone 3G 8GB iPad 3G 32GB (wygrałem w konkursie i czekam aż przyjdzie ;D) MacBook Pro 13" Unibody/C2D 2.26GHz/4GB RAM/500GB HDD/Snow Leopard (10.6.4)
PePe
Napisane: 5 lip 2010, o 21:48
Hey /witajcie - niewiele sie tu dzieje , jednak z każdą nowa osobą jest szansa że zacznie :) Pozdrawiam
MarkBlaze
Napisane: 5 lip 2010, o 22:42
Administrator
swider8814 napisał(a):
(tak przy okazji proszę admina o zmianę mi płci na mężczyzna, bo nie widzę tej opcji w panelu użytkownika, a podczas rejestracji nie zauważyłem, że mam zaznaczone kobieta)
zrobione ;)